Personligt Brev

Jag Àr omskolad it-nörd som dec 2005 utexaminerades i Automation / Industri-elektriker / Styr och Regler, och som sedan 2 januari -06 jobbat som industrielektriker och DriftsÀttare, detta alltsÄ att efter flera Är varit aktiv inom it-branschen.
Mitt namn Àr Torgny Jonsson, född -73 och med mycket erfarenheter i bagaget. Jag har ett stort genuint data- och teknikintresse, med bakgrund som egen företagare inom webb-branschen med inriktning mot programmering och databaser.

Egenföretagare / IT
Min smÄföretagare bakgrund var för ett webb-företag med starten -96 och inriktning mot Cd-produktion. Internet kom snart in med hemside-produktion och databas-lösningar. I början av 2004 sÄlde jag mina andelar i företaget till mina dÄvarande kollegor, kollegor som Àn idag driver företaget vidare i stort sett oförÀndrad regi. Företaget hade vi dÄ tillsammans, 4 st kollegor och en heltids anstÀlld, byggt upp frÄn grunden frÄn starten -96. Under Ären har produktionen i företaget gÄtt frÄn ren Cd-produktion till nÀstan bara internet-produktion, med stor inriktning pÄ avancerade databaslösningar pÄ webben, med bla. kopplingar mot företagens befintliga databaslösningar sÄ som affÀrssystem.
Som delÀgare av ett litet företag i framkant av teknikutvecklingen har jag haft möjlighet att jobba med det mesta inom omrÄdet. Förutom webb-, databas- och CD-programmering sÄ kan nÀmnas lÀrare, projektledare och sÀljare. Detta bara för att nÀmna nÄgra av alla dom titlar jag innehaft under Ären. Runt dessa titlar har jag ocksÄ sjÀlv fÄtt vara saker som utbildnings-ansvarig, databas-planerare, hmi-designer osv. osv.
Har genom företaget god vana att möta mÀnniskor och att ta eget ansvara. Jag har genom mitt företag en helhetssyn pÄ arbetet och företag som jag har mycket nytta av.
2004 valde jag att sÀlja av min företagsandelar, detta för att fÄ chansen att sadla om för att pÄ sÄ sÀtt skaffa mig nya arbets- och livserfarenheter.

Industrielektriker
2006 blev jag Industrielektriker pÄ Tour och Andersson AB. Var under drygt ett Är resande driftsÀttare för företaget System Hall.
 Som Industrielektriker tillgodoses mitt brinnande intresse av nya kunskaper, som jag snabbt tar till mig, bĂ„de praktiska och teoretiska, samt min nyfikenhet att finna pĂ„ lösningar vid felsökning. Jag Ă€r inte rĂ€dd, om Ă€n försiktig, att anvĂ€nda och utvĂ€rdera ny lösningar pĂ„ problem som dyker upp.
Har haft mycket nytta och anvĂ€ndning av dom kunskaper jag fick pĂ„ den 1;Ă„rig omskolnings utbildning i Volvos regi, med inriktning Automation / Industri-elektriker jag gick innan jag fick jobbet. Hade under utbildningen passat pĂ„ att lĂ€ser in dom extrakurser som krĂ€vs för Styr och Regler. Jag hade ocksĂ„ lĂ€st in extrakurs Robot-styrning. Fördjupade mig ocksĂ„ i Ă€mnena PLC och Industriell Data kommunikation. Detta pga. mitt fortfarande brinnande intresse för data och programmering, och med insikten om att kunskaper som dessa kommer vĂ€l till pass i den framtida industrin. PĂ„ TA har jag fĂ„tt chans att anvĂ€nda bĂ„de mina nya och gamla kunskaper, vilket gynnat bĂ„da parterna vĂ€l.
Jobbet innefattar bÄde nykonstruktion, nyinstallationer, underhÄll, felsökning och reparationer pÄ, mestadels, maskinsidan men ocksÄ pÄ fastighetsinstallationer. PÄ TA, men kanske frÀmst pÄ System Hall, Àr/var arbetet att ta fram nya maskin lösningar och jag har dÄ jobbat en hel del i div. PLC system, frÀmst Siemens S7, men ocksÄ Jokab/ABB Pluta, Mitsubishi och nÄgra fler.
Tour & Andersson mycket breda maskinpark, bÄde el-mÀssigt och produktions-mÀssigt ger en bred kunskaps bas som elektriker. FrÄn enkla, Àldre relÀsystem, till moderna data svarvar. FrÄn "grova" press-gjuterimaskiner till "finskÀriga" CNC-styrda svarvar. Produktionen bestÄr ocksÄ av monteringsbÀnkar och stort lager.

Personligen
Som person Ă€r jag utĂ„triktad och jobbar lika bra i grupp som sjĂ€lvstĂ€ndigt. Jag gillar att jobba i mĂ„linriktade projekt och att lösa nya utmaningar/problem, ensam eller med hjĂ€lp av min omgivning. Är strukturerad och ordningsam. Gillar att jobba efter tydliga ramar som efter hand, tillsammans med ökat ansvar, utvidgas.
Jag Àr svensk och behÀrskar dÀrigenom svenska sprÄket i sÄ vÀl tal som skrift. DÄ jag har vÀnner och tidigare slÀktingar jag umgÄs med via engelska Àr Àven engelskan mycket god, bÄde i tal och skrift. En viss tyska efter nÄgra veckors arbete i Tyskland.
 Min fritid Ă€gnar jag gĂ€rna med familj och vĂ€nner. DĂ„ jag tar mig tid att lĂ€sa lĂ€ser jag allt frĂ„n romaner till ren facklitteratur. Jag gillar, och blir ofta anlitad, att hjĂ€lpa till vid renovering eller andra praktiska el. fysiskt krĂ€vande göromĂ„l hos familj och vĂ€nner dĂ„ jag inte Ă€r rĂ€dd för att "hugga i".
Den privata drömmen om framtiden Àr att skaffa en stadig ekonomi och tillsammans med min fru skaffa ett mindre hus och ev. hund.

Design downloaded from Free Templates - your source for free web templates