Utbildningar

Utbildningar (Värda att nämna)

För företagets räkning har jag gått div. Maskin specifika kurser och utbildning. Några av dom nämns nedan.

060304
Truck utbildningTruckutbildning. 2 dagar med teori, teoriprov och upp körning

060201
Mobila Arbetsplattformar (Skylift). 1 dag med teori och praktik

0608
Heta arbeten. 1 dag med teori och praktik test bestående av släckning med filt på docka och pulver-släckare mot brinnande gas

050103 - 051209
Volvogymnasiet i Skövde
Läser till Automation / Industri-elektriker i Volvos regi. Utbildning spänner vitt från svag ströms kretsar på komponents nivå, el behörighet och vidare till djup förståelse av stark ströms anläggningar. Hydraulik och Pneumatik samt styrningar av div slag, bla Simens och Indramats PLC system.
Kurser jag har läst är :
Ellära A & B, Trefas, Kraftelektronik, Digitalteknik, Hydralik, Pneumatik, Simens PLC Styrteknik (S5 och S7), Indramats Styrsystem, Robot-styrning/Programmering (Sirotec), Industriell IT, BB2 och BB1.
Praktik:
Volvo i Floby - Industrielektriker
SVIA (Svensk Industriautomation AB)
Kurs Referenser: Kent Gustavsson

0404 - 0406 KOMVUX
I Falk√∂ping
Läste upp min gymnasiala kompetens till Svenska B och Matte A. Lite på skoj och för att se om mina icke betygsatta datakunskaper i Office-paketet höll måtten tog jag också en kurs i data grund med resultat MVG.

94 - 95 Multimedia utbildning i Komvux regi
Vuxen Utbildning i Karlsborg
Här lades mina grunder för det som senare exploderade i Cd produktioner - som var där vårt företag också började sin produktion - för att sedan gå över till dagens internet.
Utbildningen innehöll bl a. ; Berättarteknik och Manusteknik inom Film, Bildhantering i Photoshop, Fritt skapande i Paint, Filmredigering i Premiär, Ljudredigering i Sound Edit, Multimedia skapande (mycket skärm gränsnit/interface) i Macromedia Director, programmering i språket Lingo (under Macromedia Director), Internet introduktion.

93 - 94 Militärtjänstgöring
Jokkmokk-skolan i Jokkmok
Driftbiträde för Vattenfall AB Vattenkraft i Jokkmokk. Vapenfri tjänst. Utbildning gav mycket erfarenhet av drift och underhåll av vattenkraftstation och ställverk.
Utbildningen innehöll bla. ; Vattenvägar, Starkström, Pneumatik och Hydralik
Praktik halva tjänstgöringen som driftbiträde på Midskogs kraftstation med arbetsuppgifter som service och FU.

92 - 93 Dataservice och Mikroelektronik
Kavelbrogymnasiet i Skövde
En utbildning med inriktning på installation och service av datorer och kring-utrustning. Denna kursen inriktade sig mycket på hårdvaran och "skruvande" i datorer och dess kring-utrustning och kommunikationen där emellan.
Utbildningen innehöll bla.; PC-teknik, Hårdvara så som olika typer av skrivare och även med viss kunskap om kopiatorer och faxar, Operativsystems administration.

91 - 92 Elektronik och datakunskap
Brinellgymnasiet i Nässjö
Mina tidigare egen utvecklade programmerings kunskaper finslipades. Data delen av kursen ägnades mycket åt programmering. Nätverk och datasäkerhet var också 2 stora bitar på kursen. Elbiten av kursen inriktades mot svagström så som styrning av "chipp".
Utbildningen innehöll bla. ; Programspråken Basic, Turbo Pascal, C och kunskap om andra programspråk. Kunnande och underhåll om och kring installation och administration av nätverk. Mikroelektronik, digitalteknik, datasäkerhet.

89 - 91 El-tele
Kavelbrogymnasiet i Skövde
Utbildning inom svagström för att kunna reparera radio- och tv-utrustningar.
Utbildningen innehöll bla. ; Jämförbara kurser med Ellära A & B och Trefas. Mycket praktiskt arbete.

1986 - 89 Grundskola
Tunaholmsskolan i Mariestad
Verkstads-utbildning som tillvall, med bla. ämnen som svetsning (Migg, Gas och El (pinne)), metall-svarv och plåtarbete.

Design downloaded from Free Templates - your source for free web templates