Webbsidor

 Allra första kontakten med Internet sidor fick jag pĂ„ den Multimedia utbildning dĂ„ vi besökte VĂ€xjö Högskola och fick prova pĂ„ att surfa. Vi fick lite grund kunskap i HTML. VĂ€l tillbaka i Karlsborg vid vĂ„ra datorer byggde vi nĂ„gra enkla HTML sidor som vi med hjĂ€lp av Macarnas FileShare delade ut sĂ„ att vi kunde nĂ„ vĂ„ra respektive sidor.

 Första riktiga hemsidan som gjordes var tillsammans med min dĂ„varande kollega Patrik för vĂ„rt företag Optimal Media AB. SĂ„vĂ€l grafik som kodning utförde vi sjĂ€lva, lite som ett test pĂ„ om det gick att göra. Minns hur vi jobbade över en kvĂ€ll och scannade in sönderrivna papperslappar som sedermera fick bli sidans "huvudknappar". Dessa förestĂ€lldes vara fastsatta med klĂ€dnypor pĂ„ sidan av internetsidan.
 Sedan har det rullat pĂ„. Jag och Patrik fortsatte sporra varandra i sjĂ€lv lĂ€randet av internet. Jag lĂ€rde mig Perl programmering för att kunna göra "kontakt formulĂ€r", "GĂ€stböcker", "chat system", "RĂ€knare" och "sökmotorer".
 Databaser började efterfrĂ„gas och FileMaker var det som först kom in i bilden för mig, efter det kom snabbt PHP och SQL som kunde erbjuda mer och flexiblare databas-system.

 Mitt först databas-system i MySQL byggde jag upp Ă„t oss sjĂ€lva dĂ„ Optimal Media vĂ€xt ur sitt dĂ„varande Projekthanterings-system och kundregister, byggt i FileMaker. Vid sidan av det nya systemet, som byggdes upp med hjĂ€lp av MySQL, PHP, html och JavaScript, byggde jag ocksĂ„ upp ett migrerings-system för att kunna fĂ„ över alla data frĂ„n det gamla FileMaker-systemet.
 Som ett första projekt var det en rejĂ€l bit att tugga i sig, men jag Ă€lskade det och efter det har det bara fortsatt. Systemet byggdes ut alt eftersom med fakturerings mallar, ekonomi underlag för projekten osv.

Det jag vill visa hÀr Àr nÄgra alster jag gjort under senare Är. Dom visar förhoppningsvis pÄ hur jag pÄ ett smidigt sÀtt kan skapa bÄde enkla och mer avancerade hemsidor med de kunskaper jag behÀrskar, alla sidor Àr gjorda, frÄn ide till fÀrdig hemsida hemifrÄn min egen dator under min fritid.

Design downloaded from Free Templates - your source for free web templates