Texter

RÀtt-stavningsfunktionern lÀrde mig stava

Jag har alltid haft svÄrt med stavning och svenska lektionerna i grundskolan bestod i att försöka göra minsta möjliga för att fÄ sÄ lite stavfel som möjligt. Minns bl.a. hur lÀraren skrev upp ord pÄ tavlan som vi skulle skriva av och hur jag tittade pÄ tavlan och lade 2 bokstÀver Ät gÄngen pÄ minnet och antecknade dom pÄ mitt papper. Tror aldrig jag visste vad det ens var för ord jag stavade till. PÄ det sÀttet lÀr man sig inte förbÀttra sin stavning. Inte heller alla dom röda bockar i kanten pÄ skrivhÀftet ökade min troligen lÀtta, ej diogniserade, Dyslektsi.
Jag Àlskar att kommunicera och med e-mailen kunde man göra detta pÄ lÄnga avstÄnd. Jag brukade skÀmta med mina vÀnner som jag skickade e-mail till, att den dagen dom fick ett rÀtt stavat e-mail med min e-mail adress som avsÀndare skulle dom inse att det var en förfalskning. Idag fÄr dom rÀtt stavade e-mail och det Àr tack vara mitt e-mail program som jag idag stavar bÀttre. RÀttstavningsfunktionen i det, med sina röda understrykningar, gör att jag fÄr stanna upp och tÀnka till, ord för ord. Funkar betydligt bÀttre Àn röda bockar i kanten pÄ en en vecka gammal berÀttelse man skrev under skoltiden. Idag klara jag ofta av stavning utan hjÀlp av rÀttstavningsprogram.

NÀr jag skriver blir det ofta lÄnga texter. Jag har svÄrt att i korta kÀrnfulla ordalag fÄ fram den för mig rÀtta kÀnslan, kÀnslan jag sÄ gÀrna vill förmedla. Orden rÀcker som inte riktigt till. Jag hoppas ÀndÄ förmedla nÄgot med mina texter. Ibland ett leende, ibland en tanke, invÀvt i nÄgon berÀttelse.

HÀr Àr nÄgra fÄ texter, jag hoppas dom ska bli fler (om jag bara kan hitta alla anteckningsblock jag kladdat i)

Design downloaded from Free Templates - your source for free web templates