Internet

Internet är en fluga som kanske blåser förbi. Jag tror inte att folk i längden kommer att vilja ägna så mycket tid, som det faktiskt tar, åt att surfa på nätet.
-Ines Uusman, 1996, IT-ansvarig minister
(citatet är felaktigt lagt i Ines mun, men ändå lever det kvar så starkt)

 Internet har varit en del av mitt liv sedan -96, det var då Optimal Media AB fick sitt första internet-abonnemang av det lokala företaget Artech i Skövde. Innan dess hade jag endast via multimedia utbildningen, några år tidigare, fått prova på att surfa i 2 dagar på Växsjö Högskola. Då var internet litet och man frågade sig vad det gick ut på.

 Första riktiga hemsidan som gjordes var för vårt eget företag Optimal Media AB. Då var HTML något nytt och spännande och inga hjälpmedel fanns att tillgå.
 Alt som tiden gick har mer Internet relaterade kunskaper snappats upp, så som Perl, PHP, Shockwave, JavaScript, MySQL, osv. Strax innan millennieskiftet kan jag helt ärligt säga att jag hade sysslat med alla tekniker som fanns att tillgå på internet. Internets temologi och utryck kunde jag.
 När film-introduktionen gjorde sitt verkliga steg in på internet just runt denna tiden bestämde jag mig för att fokusera mina kunnskaper mot proggramering.
Idag jobbar jag med annat och har en ny termologi runt mig, men trotts att det inser jag hur mycket som hände dom första åren och hur internet idag bara fin puttsas. Har man varit intreserad från början är det inte svårt att hänga med.

 Det grafiska har ofta fått stå vid sidan av. Det är dom tekniska bitarna som är min starka sida, och då just i mjukvaru biten.
 Idag använder jag nästan uteslutande andras grafik, detta då jag anser mig allt för dålig på det själv. Till hemsideprojekt finns det flera sidor på internet som kan erbjuda mig gratis "templet", alltså grafisk utseendet på sidor, iconer, typsnitt, bilder osv..

Här är några sidorna för templets som jag själv använder mycket :
http://www.freelayouts.com/
http://www.templatesbox.com/
http://www.4layouts.com/

För ikoner kan jag rekommendera denna sidan:
http://www.famfamfam.com/

Det finns många bra bildarkiv, men ett som jag använder är detta :
http://www.pdphoto.org/

Jag har också själv byggt upp ett eget system för att kunna välja rätt grafisk stil :
http://www.axplock.com/make_stylesheet/

Design downloaded from Free Templates - your source for free web templates