Webbsidor


SvÀrfar har varit mycket aktiv medlem i Lysekils Fotoklubb. Under nÄgra Är hade det pÄ mötena talats om att göra en hemsida sÄ att dom kunde fÄ visa upp sina alster och pressentera sin klubb.
 DĂ„ kunskapen om HTML, det sprĂ„k man bygger hemsidor i var obefintlig inom klubben och för att fĂ„ ner kostnaderna för dom var ett CMS system nĂ€stan ett mĂ„ste. Ideer bollades lite fram och Ă„ter men det var inte förrĂ€n -08 som beslutets pĂ„ allvar togs.
Jag och svÀrfar satte oss i runt 3 timmar och tittade igenom alla dom fria template som finns, detta dÄ jag ansÄg att mina egna grafiska kunskaper inte skulle rÀcka till. Vi tittade ocksÄ pÄ CMS-systemet Joomla, som dÄ anvÀndes pÄ "Marias Fyndbods" sida.
 Jag mindes dom system jag tidigare gjort dĂ„ jag jobbade pĂ„ Optimal Media, dĂ€r anvĂ€ndarvĂ€nlighet hade varit A och O och bestĂ€mde mig för att bygga ett liknade CMS system, nu i egen regi. Det enda systemet krĂ€vde var att enkelt kunna redigera texter och lĂ€gga in bilder. 30 timmar senare var ver 1 av CMS systemet fĂ€rdigt.
 SvĂ€rfar stod under flera Ă„r som Webb-master och det har varit mycket sĂ€llan han behöver frĂ„ga mig om hjĂ€lp, vilket talar inte kanske bara för hans kompetens, utan ocksĂ„ för att mitt ny utvecklade CMS var vĂ€l kundan-anpassat och anvĂ€ndarvĂ€nligt, vilket glĂ€der. Enkelheten gjorde att sidan ett tag hörde till en av Sveriges mest uppdaterade föreningssidor. AnvĂ€ndarvĂ€nlighet Ă€r A och O.
 Idag har föreningen bytt system, detta efter att svĂ€rfar valt att bli mindre aktiv i föreningen.

Design downloaded from Free Templates - your source for free web templates