Miljö protest

The environment is man’s first right. 
Ken Saro-Wiwa, Nigeria 


 Jag har ett stort miljö engagemang, och vill gĂ€rna att andra ska förstĂ„ hur viktigt det Ă€r att vi ALLA Ă€r del av problemet, liksom lösingen.
 Det Ă€r INTE sĂ„ som mĂ„nga hoppas att nĂ„got statligt laboratorium kan som sagornas professor Baltazar komma och droppa nĂ„gra droppar i vĂ„ra vattendrag och pĂ„ vĂ„ra Ă„krar och vipps Ă€r alla föroreningar borta, fĂ„glarna börjar sjunga och dom hungrande i Afrika kan Ă„ter igen stĂ€lla klockan efter alla Ă„rs instĂ€llda regnperioder. Det funkar inte sĂ„! PĂ„ sidor för fria bilder - fri sĂ„ tills vida att dom inte fĂ„r anvĂ€ndas i kommersiellt eller vinst drivande syfte och att hĂ€nvisning till internet-sidan finns med - hĂ€mtade jag div passande bilder. En översvĂ€mning och en öken (grenarna Ă€r tagna frĂ„n samma översvĂ€mning, bara spegelvĂ€nda) utgjorde en neutral men stark bakgrund till den svĂ€ltande modern med sitt hungrande barn.
 Texten - som jag valde att göra pĂ„ engelska för att ytterligare kunna sprida budskapet - i mitt favorittypsnitt Arial skapade ett tydligt budskap om att "Global uppvĂ€rmning dödar!" och sĂ„ med punchlinen "Du bara hjĂ€lper till.".
 För att förtydliga pĂ„ vilket sĂ€tt vi i i-vĂ€rlden hjĂ€lper till att öka pĂ„ den globala uppvĂ€rmningen letade jag upp bilder som jag tyckte representerade dom stora problemen vi Ă„stadkommer.
 Avgaser i form av olja och bensin till bilar, flygtrafik och industri.
 Konsumtionshysterin och plast problemet i form av onödiga artiklar, som i detta fall blev symboliseras som samlar leksaker.
 Snabbmat, som i mĂ„ngt och mycket ökat djur hĂ„llningen för att leverera allt kött, till en grĂ€ns som inte Ă€r hĂ„llbar i lĂ€ngden, för att inte tala om den metanproduktion som Ă€r en stor del av vĂ€xthuseffekten. Djurproduktionen sker ocksĂ„ idag mycket inhumant överallt i vĂ€rden för att kunna hĂ„lla det pĂ„ en industriell, effektiv och lönsam nivĂ„. I Brasilen sker ocksĂ„ stora regnskogs skövlingar för att ge mark Ă„t dom stora boskaps jordarna som krĂ€vs för en lönsam produktion.
 Och sĂ„ till sist, ett jĂ€tteberg av sopor.

 I ett forum dĂ€r jag lade upp bilden för diskussion, fick jag mycket bra feedback, vilket gjorde resulterade till en del förbĂ€ttrings Ă€ndringar. Vad som diskuterades mest var texten. Alla förstod innebörden, men nĂ„gra ansĂ„g att texten, som medvetet var "felaktig" för att fĂ„ folk att ytterligare reagera, ansĂ„g dom mer irriterade och gjorde det hela o-seriöst, Ă€n tog fram det viktiga budskapet.
 För att rĂ„da bot pĂ„ detta valde jag tillslut att göra flera versioner med olika texter.

 Ladda gĂ€rna ner din favorit och sprid den pĂ„ bĂ€sta sĂ€tt dĂ„ det Ă€r viktigt att alla pĂ„ jorden hjĂ€lps Ă„t.

Global Warming Kills! You just help! (0,7Mb)
Global Warming Kills! You're just helping (0,7Mb)
Global Warming Kills! Are you preventing or increasing it? (0,7Mb)
Global Warming Kills! You are part of the problem! (0,7Mb)

Design downloaded from Free Templates - your source for free web templates